Dobry wieczór wszystkim :) piszę tego posta juz drugi raz z niewiadomych przyczyn gdy miałam kończyć wszystko się skasowało więc opuściła mnie wena z nerwów i będę się streszczać .....
dziś chciałam pokazać moje wypociny nad karteczką sztalugową w kształcie serca z kursu ze strony ArtPasji powiem nie było lekko gdyż poszło mi kilkanaście papierów na wykonanie idealnie kształtnego serca choć i tak pewnie odbiega od normy :)ale jest i stoi to najważniejsze i obdarowanej też się podobało :)
jest to moja pierwsza kartka w takim kształcie więc zgłaszam ją na wyzwanie w scrapki.pl a nóż się uda:)
odbiegając od tematu kartek -oglądałam dziś rano TVN było między innymi o Cukrze Waniliowym pewnie nie każda z nas czyta uważnie etykiety co kupuje przynajmniej ja teraz będę robiła to dokładniej:) otóż sprawa dziś toczyła się o ten nasz w domowych półkach zalegający cukier waniliowy a tak naprawdę nie waniliowy aaa WANILINOWY proszę czytaj uważnie i powoli nie waniliowy !nie wierzyłam poszłam wyciągnęłam z szuflady i rzeczywiście czytam jak byk Cukier WANILINOWY:) nie robiłabym żadnego halo ale jak powiedzieli mi ,że do tego cukru dodawany jest Krowi Placek znaczy jakaś substancja z niego bleeee bo taniej wychodzi niż pozyskiwanie z prawdziwej wanilii to postanowiłam tak jak już kiedyś robić sama sobie cukier WANILIOWY rzeczywiście był dużo lepszy od tego w sklepach .
Może Wy Panie o tym wiecie ,ale ja przyznam nie wiedziałam do tej pory ale jak to się mówi lepiej późno niż wcale :)) i tym miłym akcentem żegnam sie czule do następnego razu kochani Dobrej Nocki życzę ...:)
piękne to serce, napracowałaś się kochana
OdpowiedzUsuńz tym cukrem to jak z wieloma przyprawami i dodatkami, nigdy się nie dowiesz co tam jest - chyba że sama wyprodukujesz ;)
dzieki Kacha
UsuńKarteczka piękna, i te koronki super:)
OdpowiedzUsuńchciałam sprawdzić cukier ale nie mam , taka ze mnie kucharka :)
aaa bo ty nowy etap kuchni zaczynasz a w termomixie super cukier waniliowy wychodzi
UsuńCukier kiedyś był waniliowy i tak zawsze go nazywałam, a kiedy nagle zaczeli pisać wanilinowy nie zwróciłam uwagi. Mąż mnie naprostował już kilka lat temu i teraz wiem, że jest wanilinowy, ale.... że dają tam krowi placek? O co w ogóle biega?????
OdpowiedzUsuńA kartka serduszkowa -piękna!!!!!
Madzia dziękuję
Usuńkarteczka pracochłonna ale śliczna. A z cukrem zaskoczyłaś mnie totalnie....poszłam do szafki i sprawdziłam...i pisze jak byk WANILINOWY, a ja do tej pory widziałam WANILIOWY, i od jakiegoś czasu za każdym razem jak otwieram to mówię że ten cukier teraz wogóle wanilią nie pachnie. No to jak ma pachnieć jak tam jakieś gówno jest....ale jaja...wszystko oszukane...
OdpowiedzUsuńhaha ale mnie rozbawiłaś z tym gównem:))
UsuńŚliczna karteczka- ja też jeszcze nigdy takiej nie robiłam. Ja takiego cukru nie używam... kiedyś zrobię swój, a teraz uznałam,że wanilinowy nic nie wnosi do moich smakołyków- bez tego można żyć!
OdpowiedzUsuńmasz racje można przeżyć bez niego:)
UsuńKartka piękna!
OdpowiedzUsuńA o składzie cukru nie wiedziałam, bleee...
Jak się robi cukier waniliowy???
ja kupuję najlepiej na allegro laski wanilii wyskrobuje pesteczki a skórkę mielę blenderem to daje do 200 /300 g cukru mozna go wcześniej troszkę zmielić i tak mieszam wszystko razem i zamykam szczelnie w słoiku zapach extra i czuć tą moc polecam .
UsuńDokładnie! Taki najlepszy! 90% przypraw na rynku to syf. Wszędzie ulepszacze i glutaminian sodu. Spróbuj ugotować zupę bez kostek ;) na szczęście moja familia już się przyzwyczaiła i jemy bulion na warzywach i mięsie a nie na E ileś tam ;)
UsuńŚliczna karteczka - jutro tez pokażę swoja sercową :))
OdpowiedzUsuńŚliczne serducha!
OdpowiedzUsuńprzepiękna i bardzo pomysłowa karteczka! cudownie się prezentuje!
OdpowiedzUsuń